Πολιτική Απορρήτου

Πολιτικη Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (ΕE 679/2016) και την ισχύουσα εθνική νομοθεσία

1. Εισαγωγή

Η Επιχείρησή μας λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Γι’ αυτό το λόγο ακολουθούμε με αυστηρότητα την ακόλουθη πολιτική προστασίας, η οποία διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και τηρεί απαρέγκλιτα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Με την επίσκεψη στην Ιστοσελίδα μας και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα λαμβάνετε γνώση και αποδέχεστε την πολιτική προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων, που ακολουθεί. Στην περίπτωση που δε συμφωνείτε με την ακόλουθη πολιτική, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην Ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας.

2. Ποιοι είμαστε

Είμαστε η ατομική επιχείρηση εμπορίας υποδημάτων ΚΑΜΠΟΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ του Σωτηρίου, με έδρα επί της οδού Καππαδοκίας 80, στη Θεσσαλονίκη, Κάτω Τούμπα, ΤΚ 54453, με ΑΦΜ 100156808. Για κάθε διευκρίνιση και παροχή πληροφοριών ο χρήσης/επισκέπτης μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο +302310988060 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου stefanosscarpe@gmail.com.

Η Επιχείρησή μας, ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την Επιχείρησή μας η προστασία των προσωπικών δεδομένων σας έχει πρωταρχική σημασία.
Για το λόγο αυτό, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και για να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται τόσο από την ίδια την Επιχείρησή μας, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό μας, πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Η παρούσα Πολιτική παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πότε και το γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιούμε και τα επεξεργαζόμαστε, για πόσο χρονικό διάστημα τα διατηρούμε και, τέλος, υπό ποιους όρους μπορούμε να τα μοιραστούμε με άλλους.
Παρέχοντας τα προσωπικά σας δεδομένα, δηλώνετε ότι αποδέχεστε την Πολιτική για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και για τη χρήση των Cookies και συμφωνείτε ότι συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα όπως περιγράφονται στην παρούσα. Αν δε συμφωνείτε με την παρούσα, παρακαλούμε μη μας δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

3. Σκοπός και βασικές αρχές της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων από την Επιχείρησή μας

Η παρούσα Πολιτική έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των υποκειμένων και ισχύει για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που εκτελεί η Επιχείρησή μας.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και η βασιζόμενη σε αυτή επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην οποία η Επιχείρησή μας προβαίνει, στηρίζεται στις παρακάτω αρχές:

– Νομιμότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια κατά την επεξεργασία
– Περιορισμός του σκοπού της επεξεργασίας
– Ελαχιστοποίηση των υπό επεξεργασία δεδομένων
– Ακρίβεια και επικαιροποίηση των υπό επεξεργασία δεδομένων
– Ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα κατά την επεξεργασία
– Περιορισμός του χρόνου διακράτησης / αποθήκευσης
– Συμμόρφωση με το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο

4. Τα προσωπικά σας δεδομένα – Τι είναι;

«Δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα»: είναι κάθε πληροφορία που αφορά αυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο, του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα αφορούν μόνο σε φυσικά πρόσωπα και μπορούν να ταυτοποιήσουν ένα φυσικό πρόσωπο, είτε απευθείας και από μόνα τους, είτε σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες που έχει στην κατοχή του ο εκάστοτε υπεύθυνος επεξεργασίας.

5. Ποια προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο επεξεργαζόμαστε κατά καιρούς τα δεδομένα σας, όπως επεξηγείται παρακάτω, χρειάζεται να επεξεργαστούμε ένα ήπερισσότερα από τα δεδομένα σας, τα οποία γενικά θα είναι, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα:

  • τα στοιχεία ταυτότητας σας (για παράδειγμα, το όνομα, το επώνυμό σας, η γλώσσα και η χώρα από την οποία αλληλεπιδράτε μαζί μας, στοιχεία διεύθυνσης, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.)
  • οικονομικές πληροφορίες και πληροφορίες συναλλαγών (για παράδειγμα στοιχεία πληρωμής ή της κάρτας σας, πληροφορίες σχετικά με τις αγορές σας, παραγγελίες, επιστροφές κ.λπ.)
  • δεδομένα σύνδεσης, γεωγραφικής θέσης και περιήγησης στο διαδίκτυο (παραδείγματος χάρη τα δεδομένα τοποθεσίας).
  • εμπορικές πληροφορίες (για παράδειγμα, αν έχετε εγγραφεί στο ενημερωτικό μας δελτίο

Να θυμάστε ότι όταν σας ζητάμε να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα για να έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε λειτουργία ή υπηρεσία του ηλεκτρονικού καταστήματός μας, θα επισημάνουμε ορισμένα πεδία ως υποχρεωτικά, δεδομένου ότι πρόκειται για δεδομένα που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να παρέχουμε την υπηρεσία ή για να σας δώσουμε πρόσβαση στη συγκεκριμένη λειτουργία. Παρακαλούμε λάβετε υπόψιν σας ότι εάν αποφασίσετε να μην μας παρέχετε αυτές τις πληροφορίες, ενδέχεται να μην μπορείτε να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας ως χρήστης ή να μην μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις υπηρεσίες ή λειτουργίες.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μπορεί να μας έχει παράσχει πληροφορίες σχετικά με εσάς ένα τρίτο μέρος, για παράδειγμα στέλνοντας μια παραγγελία στη διεύθυνσή σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις,  επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας μόνο σε περιπτώσεις στις οποίες σχετίζονται με αυτήν την υπηρεσία, όπως αναφέρεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και περί Cookies.

6. Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

ΣΚΟΠΟΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
1. Για να διαχειριστούμε την εγγραφή σας ως χρήστη του ηλεκτρονικού καταστήματός μας: Εάν αποφασίσετε να εγγραφείτε ως χρήστης στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας, πρέπει να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για να σας αναγνωρίσουμε ως χρήστη αυτού και για να σας δώσουμε πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες, προϊόντα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα για εσάς λόγω της ιδιότητάς σας ως εγγεγραμμένου χρήστη. Μπορείτε να ακυρώσετε τον λογαριασμό εγγεγραμμένου χρήστη επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλέφωνο +302310988060 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείο stefanosscarpe@gmail.com. Σας ενημερώνουμε ότι τα δεδομένα που συλλέγουμε σχετικά με τη δραστηριότητά σας, τα οποία έχουν συλλεχθεί μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός μας και τα οποία περιλαμβάνουν τις αγορές σας, θα παραμείνουν συνδεδεμένα με το λογαριασμό σας, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες όλες μαζί οι πληροφορίες.
2. Για την ανάπτυξη, εκπλήρωση και εκτέλεση της σύμβασης πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που έχετε συνάψει μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός μας:Αυτός ο σκοπός περιλαμβάνει την επεξεργασία των δεδομένων σας, κυρίως για:
▪ Να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με τις ενημερώσεις που σχετίζονται με τις λειτουργίες, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες για τις οποίες έχει συναφθεί σύμβαση.
▪ Να διαχειριζόμαστε τη πληρωμή των προϊόντων που αγοράζετε, ανεξάρτητα από τη διαδικασία πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε. Για παράδειγμα:
▪ Εάν, κατά την αγορά οποιουδήποτε από τα προϊόντα μας μέσω του ιστότοπου, επιλέξετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αποθήκευσης των δεδομένων πληρωμής σας και τη διεύθυνση αποστολής σας για μελλοντικές αγορές (όπου είναι διαθέσιμη αυτή η λειτουργία), πρέπει να επεξεργαστούμε τα υποδεικνυόμενα δεδομένα για ενεργοποίηση και ανάπτυξη αυτής της λειτουργίας. Η συγκατάθεση για την ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας επιτρέπει την αυτόματη συμπλήρωση των δεδομένων πληρωμής σας σε επόμενες αγορές, ώστε να μην χρειάζεται να τα εισαγάγετε σε κάθε νέα διαδικασία και αυτά τα δεδομένα θα θεωρηθούν έγκυρα και αποτελεσματικά για τις επόμενες αγορές. Μπορείτε να τροποποιήσετε ή να ακυρώσετε τα δεδομένα πληρωμής σας οποιαδήποτε στιγμή μέσω της ενότητας που αντιστοιχεί στις πληροφορίες πληρωμής, από τον λογαριασμό εγγεγραμένου χρήστη που έχετε καταχωρίσει στην ιστοσελίδα μας.
▪ Την ενεργοποίηση των μηχανισμών που χρειάζονται για αποτροπή και εντοπισμό μη εξουσιοδοτημένων χρήσεων της Ιστοσελίδας μας (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς και επιστροφών) καθώς και πιθανής απάτης που διαπράττεται εναντίον σας ή/και εναντίον μας. Εάν θεωρούμε ότι η συναλλαγή μπορεί να είναι δόλια ή εντοπίσουμε μη φυσιολογική συμπεριφορά που υποδηλώνει απόπειρα
δόλιας χρήσης των λειτουργιών, των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας, αυτή η επεξεργασία μπορεί να οδηγήσει σε συνέπειες όπως ο αποκλεισμός της συναλλαγής ή η διαγραφή του λογαριασμού σας ως χρήστη.
▪ Τη διαχείριση κατά καιρούς πιθανών αλλαγών ή επιστροφών μετά την αγορά και τη διαχείριση αιτημάτων πληροφοριών διαθεσιμότητας για προϊόντα, κρατήσεων προϊόντων ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τέτοιων επιλογών.
▪ Για σκοπούς τιμολόγησης και για να θέσουμε στη διάθεσή σας αποδείξεις και τιμολόγια των αγορών που έχετε κάνει μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.  
3. Για σκοπούς εξυπηρέτησης πελατών:Επεξεργαζόμαστε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως
απαραίτητα
για τη διαχείριση ή την επίλυση του αιτήματος ή της αίτησής σας.
4. Για σκοπούς μάρκετινγκ:Αυτός ο σκοπός περιλαμβάνει την επεξεργασία των δεδομένων σας, κυρίως, για:
▪ Αν και όταν εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο, θα επεξεργαστούμε  τα προσωπικά σας δεδομένα για να διαχειριστούμε την εγγραφή σας, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής εξατομικευμένων πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας μέσω  διαφόρων μέσων (όπως email ή SMS). Να θυμάστε ότι μπορείτε να διαγραφείτε από το ενημερωτικό δελτίο ανά πάσα στιγμή μέσω των οδηγιών που παρέχονται σε κάθε ενημέρωση.
5. Ανάλυση χρηστικότητας και ποιότητας για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας:Εάν αποκτάτε πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας, θα σας ενημερώνουμε ότι θα
διαχειριζόμαστε τα δεδομένα περιήγησής σας για αναλυτικούς και
στατιστικούς σκοπούς, δηλαδή, για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο
οι χρήστες αλληλεπιδρούν με την ιστοσελίδα μας.

7. Πώς νομιμοποιούμαστε για την επεξεργασία των δεδομένων
σας;

Οι νόμιμες βάσεις που μας επιτρέπουν να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα εξαρτώνται επίσης από τον σκοπό για τον οποίο τα επεξεργαζόμαστε, όπως εξηγείται στον κατωτέρω πίνακα:

ΣΚΟΠΟΣΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
1. Για τη διαχείριση της εγγραφής σας ως χρήστη της Ιστοσελίδας μαςΕπεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας γιατί είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των όρων που διέπουν τη χρήση της ιστοσελίδας. Με άλλα λόγια, προκειμένου να μπορείτε να εγγραφείτε ως χρήστης στην ιστοσελίδα, πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε την εγγραφή σας.
2. Ανάπτυξη, εκπλήρωση και εκτέλεση της σύμβασης αγοράς ή παροχής υπηρεσιώνΕπεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας γιατί είναι απαραίτητο για την εκτέλεση
της σύμβασης αγοράς
ή της παροχής υπηρεσιών με εσάς. Κάποια επεξεργασία δεδομένων που σχετίζονται με τη διαδικασία αγοράς ενεργοποιείται μόνο επειδή το ζητάτε ή το εξουσιοδοτείτε, όπως συμβαίνει με την αποθήκευση δεδομένων πληρωμής για μελλοντικές αγορές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η από μέρους μας επεξεργασία των δεδομένων σας υποστηρίζεται από τη δική σας συγκατάθεση. Θεωρούμε ότι έχουμε έννομο συμφέρον να πραγματοποιούμε τις απαραίτητες επαληθεύσεις για τον εντοπισμό και την αποτροπή πιθανής απάτης ή δόλιας χρήσης της ιστοσελίδας, για παράδειγμα όταν
πραγματοποιείτε αγορά ή επιστροφή. Κατανοούμε ότι η επεξεργασία αυτών
των δεδομένων είναι θετική για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: για εσάς, καθώς
μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε μέτρα προστασίας σας από απόπειρες
απάτης που διαπράττονται από τρίτα μέρη, για εμάς, καθώς μας επιτρέπει
να αποφεύγουμε μη εξουσιοδοτημένες χρήσεις της ιστοσελίδας. Καθώς και
για όλους τους πελάτες και την κοινωνία μας, καθώς προστατεύει τα συμφέροντα όλων διασφαλίζοντας ότι οι δόλιες δραστηριότητες
αποθαρρύνονται και εντοπίζονται όταν συμβαίνουν.
3. Εξυπηρέτηση ΠελατώνΘεωρούμε ότι έχουμε έννομο συμφέρον να απαντήσουμε στα αιτήματα ή τις ερωτήσεις που έχετε θέσει μέσω των υφιστάμενων διαφορετικών τρόπων επικοινωνίας. Κατανοούμε ότι η επεξεργασία αυτών των δεδομένων είναι επίσης επωφελής για εσάς στο βαθμό που μας επιτρέπει να σας βοηθάμε επαρκώς και να απαντάμε στα ερωτήματα που εγείρονται. Όταν επικοινωνείτε μαζί μας, ειδικά για τη διαχείριση συμβάντων που σχετίζονται με την παραγγελία σας ή με το προϊόν/υπηρεσία που αποκτήθηκε μέσω της ιστοσελίδας, η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της σύμβασης αγοράς. Όταν το αίτημά σας σχετίζεται με την άσκηση των δικαιωμάτων σας για τα οποία σας ενημερώνουμε
παρακάτω ή με αξιώσεις σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας,
επιτρέπεται δια του νόμου να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για
σκοπούς συμμόρφωσης με τις νομικές μας υποχρεώσεις.
4. ΜάρκετινγκΕπιτρέπεται δια του νόμου να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για  σκοπούς μάρκετινγκ λόγω της συγκατάθεσης που μας παρέχετε, για παράδειγμα όταν συναινείτε μέσω των ρυθμίσεων cookies ή όταν αποδέχεστε τους νομικούς όρους και προϋποθέσεις για συμμετοχή σε μια προωθητική ενέργεια.
5. Ανάλυση χρηστικότητας και
ποιότητας
Θεωρούμε ότι έχουμε νόμιμο συμφέρον να αναλύουμε τη χρηστικότητα της
Ιστοσελίδας μας και τον βαθμό ικανοποίησης των χρηστών, καθώς κατανοούμε ότι η επεξεργασία αυτών των δεδομένων είναι επίσης επωφελής για εσάς επειδή ο σκοπός της είναι να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών και να προσφέρει υπηρεσία υψηλότερης ποιότητας.

8. Πόσο καιρό θα κρατήσουμε τα δεδομένα σας;

Ο χρόνος διατήρησης των δεδομένων σας θα εξαρτηθεί από τους σκοπούς για  τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε, όπως εξηγείται παρακάτω:

ΣΚΟΠΟΣΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
1. Για τη διαχείριση της
εγγραφής σας ως χρήστη της
Ιστοσελίδας μας.
Θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για το χρονικό διάστημα που
παραμένετε εγγεγραμμένος χρήστης (δηλαδή μέχρι να αποφασίσετε να
διαγραφείτε)
2. Ανάπτυξη, εκπλήρωση και εκτέλεση της σύμβασης αγοράς ή παροχής υπηρεσιών.Θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για το χρονικό διάστημα που απαιτείται
για τη διαχείριση της αγοράς των προϊόντων ή των υπηρεσιών που έχετε
αποκτήσει, συμπεριλαμβανομένων τυχόν επιστροφών, παραπόνων ή
αξιώσεων που σχετίζονται με την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος ή της
συγκεκριμένης υπηρεσίας. Μερικές φορές, θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας μόνο μέχρι τη στιγμή που αποφασίζετε, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των δεδομένων
πληρωμής που έχετε ζητήσει να αποθηκεύσουμε για μελλοντικές αγορές
(όπου είναι διαθέσιμη αυτή η λειτουργία).
3. Εξυπηρέτηση Πελατών.         Θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να ικανοποιήσουμε το αίτημά ή την αίτησή σας
4. Μάρκετινγκ.Θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας μέχρι να διαγραφείτε ή να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο Ενημερωτικό δελτίο.
5. Ανάλυση χρηστικότητας και ποιότητας.Θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας περιστασιακά κατά τη διάρκεια μιας
ενέργειας ή μιας συγκεκριμένης έρευνας ποιότητας ή μέχρι να ανωνυμοποιήσουμε τα δεδομένα περιήγησής σας.

Ανεξάρτητα από το πώς επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας κατά το χρονικό διάστημα που είναι απολύτως απαραίτητο για την επίτευξη του αντίστοιχου σκοπού, θα τα διατηρούμε στη συνέχεια δεόντως αποθηκευμένα και προστατευμένα για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ενδέχεται να προκύψει ευθύνη από την επεξεργασία τους, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Μόλις παρέλθει ο χρόνος Παραγραφής για κάθε αξίωση θα προχωρήσουμε οριστικά και αποτελεσματικά στη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων, με τα ενδεδειγμένα, κατά περίπτωση, μέτρα (π.χ. ανακύκλωση, χρήση καταστροφέα εγγράφων, ανωνυμοποίηση κλπ).

9. Προσωπικά δεδομένα ανηλίκων

Η Επιχείρησή μας αντιλαμβάνεται τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων. Η Ιστοσελίδα και το διαδικτυακό κατάστημά μας ούτε απευθύνεται ούτε είναι σχεδιασμένος σκοπίμως για να απευθύνεται σε ανηλίκους. Η πρόθεση της Επιχείρησής μας είναι να μη συλλέγει ούτε να τηρεί εν γνώσει της προσωπικά δεδομένα ανηλίκων που τυχόν έχουν πρόσβαση στον Διαδικτυακό Τόπο της. Εάν διαπιστωθεί ότι έχουν συλλεχθεί οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα από ανήλικο χωρίς τη συνδρομή των εκάστοτε νόμιμων προϋποθέσεων, τα δεδομένα αυτά θα διαγραφούν άμεσα.

10. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων;

Κατά την εκπλήρωση των συμβατικών και νόμιμων/κανονιστικών υποχρεώσεών της Επιχείρησής μας, την εξυπηρέτηση των έννομων συμφερόντων της, καθώς και στις περιπτώσεις που η Επιχείρησή μας είναι εξουσιοδοτημένη ή έχει λάβει τη συγκατάθεσή σας, αποδέκτες των δεδομένων σας ενδέχεται να είναι οι κατωτέρω:

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησής μας. Η πρόσβαση είναι διαβαθμισμένη ανάλογα με τη θέση και τα καθήκοντά τους και περιορίζεται στα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τους σκοπούς της συγκεκριμένης επεξεργασίας που έχουν αναλάβει.

Οι εξωτερικοί συνεργάτες της επιχείρησής μας και τρίτα μέρη που παρέχουν υπηρεσίες σε εμάς, όπως ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, αντιπρόσωποι της Επιχείρησής μας, λογιστικό γραφείο, πάροχοι προϊόντων ή/και  υπηρεσιών πληροφορικής ή/και υποστήριξης πάσης φύσεως πληροφοριακών και ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων, εταιρίες αποθήκευσης, αρχειοθέτησης, διαχείρισης και καταστροφής αρχείων και δεδομένων, εταιρίες παροχής υπηρεσιών μισθοδοσίας, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εταιρείες παροχής σεμιναρίων και εκπαίδευσης, πιστωτικά ιδρύματα, φοροτεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι, εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας εγκαταστάσεων, ασφαλιστικές εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση, η επιχείρησή μας λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει ότι όλες οι πληροφορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που μεταδίδονται, λαμβάνουν  αποδεκτό επίπεδο προστασίας.

Εθνικές ή διεθνείς ρυθμιστικές, φορολογικές ή άλλες αρχές ή δημόσιοι οργανισμοί ή δικαστήρια, όταν απαιτείται βάσει νόμου ή κανονισμού ή μετά από εντολή τους (πχ αστυνομία)

Συνεργάτες όταν απαιτείται για την επικοινωνία, τη διαχείριση των σχέσεων και την εκτέλεση των συναλλαγών που έχουν ζητηθεί.

Τρίτα μέρη που διενεργούν ελέγχους σε εμάς στα πλαίσια των κανονιστικών μας υποχρεώσεων, των πελατειακών σχέσεων ή των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ακολουθεί η πολιτική που εφαρμόζουμε σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με τα ανωτέρω:

  • Παρέχουμε μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών τους.
  • Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Δεδομένα σας μόνο για τους ακριβείς σκοπούς που καθορίζουμε στη σύμβασή μας μαζί τους.
  • Συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι το απόρρητό σας είναι σεβαστό και προστατεύεται ανά πάσα στιγμή και ότι λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και εν γένει συμμορφώνονται με το εκάστοτε ισχύον νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
  • Αν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους, οποιαδήποτε από τα δεδομένα που κατέχουν θα διαγραφούν ή θα καταστούν ανώνυμα.

11. Διεθνείς Μεταβιβάσεις των προσωπικών σας δεδομένων

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας, η Επιχείρησή μας ενδέχεται να χρειαστεί να διαβιβάσει ή να γνωστοποιήσει ορισμένα δεδομένα σας σε τρίτες χώρες (δηλ. σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου), εφόσον:

α) διασφαλίζεται επαρκές επίπεδο προστασίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την τρίτη χώρα, από έδαφος ή από έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους τομείς στην εν λόγω τρίτη χώρα (άρθρο 45 ΓΚΠΔ), ή

β) έχουν παρασχεθεί κατάλληλες εγγυήσεις για την επεξεργασία τους από τον αποδέκτη, με βάση το νόμο.

Εάν καμία από τις ανωτέρω προϋποθέσεις δεν ισχύει, διαβίβαση μπορεί να γίνει εφόσον:

α) έχετε παράσχει στην επιχείρησή μας την προς τούτο ρητή συγκατάθεσή σας ή β) η διαβίβαση απαιτείται για την εκτέλεση σύμβασής σας με την Επιχείρησή μας ή γ) η διαβίβαση είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση ή άσκηση νομικών αξιώσεων ή την υπεράσπιση δικαιωμάτων της Επιχείρησής μας ή

δ) υπάρχει σχετική υποχρέωση της επιχείρησής μας από διάταξη νόμου ή διακρατική σύμβαση.

12. Χρήση Cookies

Ο παρών διαδικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies. Κατά την είσοδο του Χρήστη στο διαδικτυακό μας τόπο υπάρχει σχετική ενημέρωση για την χρήση cookies και υπερσύνδεσμος που οδηγεί στην παρούσα πολιτική χρήσης cookies.  Παρακαλούμε να διαβάσετε την Πολιτική περί Cookies για να κατανοήσετε λεπτομερέστερα τα cookies που χρησιμοποιούμε, καθώς και τον σκοπό τους, πώς να διαχειρίζεστε τις προτιμήσεις σας, όπως και άλλες πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν.

13. Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Δεσμευόμαστε να διαφυλάσσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα. Η Επιχείρησή μας αντιμετωπίζει την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων με μεγάλη σοβαρότητα. Για αυτό έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής κατάχρηση, επέμβαση, απώλεια, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, τροποποίηση ή δημοσιοποίηση. Ενημερώνουμε τα μέτρα ασφαλείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα προβαίνοντας σε τακτικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις για τη διαπίστωση και εξακρίβωση της ασφάλειας των δεδομένων και της εφαρμογής της παρούσας Πολιτικής. Τροποποιούνται δε κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο.

14. Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

  1. Δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, σύμφωνα με το άρθρο 15 ΓΚΠΔ. Με την αίτηση πρόσβασης μπορείτε να πληροφορηθείτε τις κατηγορίες των προσωπικών σας δεδομένων που τηρούμε και επεξεργαζόμαστε, τους σκοπούς της επεξεργασίας αυτών, τις κατηγορίες των αποδεκτών στους οποίους κοινοποιήθηκαν ή πρόκειται να κοινοποιηθούν τα δεδομένα, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν αυτά, την ύπαρξη δικαιώματος για διόρθωση ή διαγραφή δεδομένων ή περιορισμό της επεξεργασίας τους ή δικαιώματος αντίταξης στην επεξεργασία, πληροφορίες για την προέλευση των δεδομένων και την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ και πληροφορίες σχετικά με τη λογική που ακολουθείται.
  2. Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων που σας αφορούν, προσκομίζοντας κάθε απαραίτητο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ή ανάγκη διόρθωσης ή συμπλήρωσης σύμφωνα με το άρθρο 16 ΓΚΠΔ.
  3. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Δικαιούστε να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 18 ΓΚΠΔ.
  4. Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, όταν αυτή βασίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο ε΄ ή στ΄ ΓΚΠΔ.
  5. Δικαίωμα στη λήθη: Όταν δεν επιθυμείτε πλέον την επεξεργασία και διατήρηση προσωπικών σας δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή τους, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα δεν τηρούνται για κάποιο συγκεκριμένο νόμιμο και δηλωμένο σκοπό, σύμφωνα με το άρθρο 17 ΓΚΠΔ.
  6. Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: Δικαιούστε να λάβετε ή να ζητήσετε τη μεταφορά των δεδομένων σας, σε μηχαναγνώσιμη μορφή, από εμάς σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον το επιθυμείτε, σύμφωνα με το άρθρο 20 ΓΚΠΔ.

Παρακαλούμε όπως σημειώσετε τα ακόλουθα σε σχέση με τα ανωτέρω δικαιώματά σας:

  • Τα υπό III, IV και V δικαιώματά σας ενδέχεται να μην ικανοποιηθούν, μερικά ή ολικά, εφόσον αφορούν δεδομένα που είναι απαραίτητα για την κατάρτιση ή/και τη συνέχιση της λειτουργίας της σύμβασης, ανεξάρτητα από την πηγή συλλογής τους.
  • Η Επιχείρησή μας έχει σε κάθε περίπτωση δικαίωμα να αρνηθεί το αίτημά σας για περιορισμό της επεξεργασίας ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων εάν η επεξεργασία ή η τήρηση των δεδομένων είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νόμιμων δικαιωμάτων της ή την εκπλήρωση υποχρεώσεών της.
  • Η άσκηση του δικαιώματος στη φορητότητα (ανωτέρω υπό VI) δεν συνεπάγεται τη διαγραφή των δεδομένων από τα αρχεία της Επιχείρησής μας, η οποία τελεί υπό τους όρους της αμέσως προηγούμενης παραγράφου.
  • Η άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων ενεργεί για το μέλλον και δεν αφορά σε ήδη εκτελεσθείσα επεξεργασία δεδομένων.

Επίσης, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δε θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της  και η επαναχορήγηση ανακληθείσας συγκατάθεσης είναι επιτρεπτή.

Επιπλέον, διατηρείτε το δικαίωμα της υποβολής έγγραφης καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, +302106475600, email επικοινωνίας contact@dpa.gr, www.dpa.gr), εφόσον θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας με οποιονδήποτε τρόπο. Θα ήταν προτιμότερο, ωστόσο, για τις μεταξύ μας σχέσεις καθώς και για τη βελτίωσή μας, να μας δινόταν η ευκαιρία να ακούσουμε άμεσα τους προβληματισμούς σας και να διαχειριστούμε αυτούς και γι’ αυτό παρακαλούμε πριν οποιαδήποτε ενέργεια προσέγγισης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

15. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις/σχόλια σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων ή τυχόν ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, παρακαλούμε επικοινωνήστε εγγράφως με την Επιχείρησή μας είτε μέσω αποστολής Φυσικής Επιστολής στην έδρα της επιχείρησής μας (Καππαδοκίας 80, Θεσσαλονίκη, Κάτω Τούμπα, ΤΚ 54453), είτε μέσω αποστολής Ηλεκτρονικής Επιστολής (στο λογαριασμό Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: stefanosscarpe@gmail.com), αναφέροντας πάντοτε τα πλήρη στοιχεία σας και το λόγο επικοινωνίας σας με την Επιχείρησή μας. Οι ερωτήσεις σας και τυχόν προτάσεις που έχετε σχετικά με την Πολιτική μας για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων είναι ευπρόσδεκτες.

Επίσης για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να μας υποβάλλετε σχετικό αίτημα εγγράφως μέσω αποστολής φυσικής επιστολής στην ανωτέρω διεύθυνση ή μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην στο λογαριασμό Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: stefanosscarpe@gmail.com)

Για να προστατεύσουμε την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών σας, θα σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού προχωρήσετε σε οποιοδήποτε αίτημα υποβάλετε με βάση την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Εάν έχετε εξουσιοδοτήσει ένα τρίτο μέρος να υποβάλει αίτημα εκ μέρους σας, θα του ζητήσουμε να αποδείξει ότι έχει την άδειά σας να ενεργήσει για αυτό το σκοπό.

16. Πότε απαντάμε στα Αιτήματα σας;

Η Επιχείρησή μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να απαντήσει στο αίτημά σας εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Θα σας ενημερώσουμε για την εν λόγω παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης. 

17. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των εκδιδόμενων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσεων, εγκυκλίων, απόψεων και εν γένει πράξεων.

18. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Ενδέχεται να τροποποιούμε τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και περί Cookies όταν το κρίνουμε απαραίτητο. Σε περίπτωση που το πράξουμε, θα σας ειδοποιήσουμε με διάφορους τρόπους μέσω της ιστοσελίδας (για παράδειγμα, μέσω ενός banner, ενός αναδυόμενου παραθύρου ή μιας ειδοποίησης push) ή ενδέχεται να σας αποστείλουμε ακόμη και ειδοποίηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας όταν η εν λόγω αλλαγή είναι σημαντική για το απόρρητό σας, έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τις αλλαγές, να τις αξιολογήσετε και, κατά περίπτωση, να εναντιωθείτε ή να διαγραφείτε από μια υπηρεσία ή λειτουργία. Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε να ελέγχετε κατά καιρούς την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και περί Cookies για να βλέπετε αν έχουμε πραγματοποιήσει μικρές αλλαγές ή έχουμε εισαγάγει κάποια διαδραστική βελτίωση, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι θα τη βρίσκετε πάντοτε ως μόνιμο σημείο πληροφόρησης στην Ιστοσελίδα μας.

Η παρούσα πολιτική απορρήτου τροποποιήθηκε για τελευταία φορά στις 15/03/2022.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Μετάβαση στο περιεχόμενο